DE NIEUWE EUROCARGOSection: standaard

De nieuwe IVECO Eurocargo: De vrachtwagen waarvan de stad houdt
De nieuwe IVECO Eurocargo: De vrachtwagen waarvan de stad houdt

Nog mooier, milieuvriendelijker, veiliger, comfortabeler, efficiënter en wendbaarder. De stad houdt van de nieuwe Eurocargo, de vrachtwagen die de stad en zijn inwoners respecteert.
Na de Stralis vrachtwagen en de Daily bestelwagen vult de nieuwe Eurocargo het Iveco-gamma aan. De nieuwe Eurocargo wordt geproduceerd in de fabriek in Brescia (Italië), die de 'Silver Level'-certificering ontving in het kader van het World Class Manufacturing (WCM)-programma. Hij staat klaar om zijn intrede te doen in steden overal ter wereld, als nieuwe ideale werkpartner.
 
Turijn, 16 september 2015
 
Dit jaar valt de viering van de 40e verjaardag van Iveco samen met de lancering van de nieuwe Eurocargo, de vrachtwagen waarvan de stad houdt. De Eurocargo is de ideale partner voor binnenstedelijk transport: hij respecteert zowel de mens als het milieu, biedt tal van nieuwe functies en werd opnieuw vormgegeven. Hij verbruikt weinig en blijft erg wendbaar en bijzonder veelzijdig. 
 
Slechts twee jaar na de lancering van de Euro VI-versie voerde Iveco een belangrijke kwaliteitsverbetering door van de Eurocargo, die reeds werd gekozen door meer dan een half miljoen klanten in Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Australië en Latijns-Amerika.
Als technologisch hoogstaande vrachtwagen is de Eurocargo in Europa marktleider in zijn segment en het nieuwe model is voorzien van belangrijke innovaties op het vlak van de motor, veiligheid, kostenbesparing en milieuvriendelijkheid. Die verbeteringen zijn kenmerkend voor de evolutie van het Iveco-gamma en treden in de voetsporen van de succesvolle Stralis en Daily, die respectievelijk de titel van 'International Truck of the Year 2013' en 'International Van of the Year 2015' in de wacht sleepten.
 
Pierre Lahutte, President van het merk Iveco, drukt zich als volgt uit: De nieuwe Eurocargo blijft de vrachtwagen die het best geschikt is voor binnenstedelijk transport. Een voertuig met 'dat ietsje meer', waardoor hij bij iedereen in de smaak valt. De stad houdt van hem omdat hij milieuvriendelijk is, eigenaars houden van hem omwille van zijn efficiëntie en zijn beperkte TCO, bestuurders houden van hem omdat hij een comfortabel, multifunctioneel, wendbaar en ergonomisch 'kantoor op wielen' is".
 
De nieuwe Eurocargo is het enige Euro VI-voertuig in zijn categorie dat beschikt over een uniek uitlaatgasnabehandelingssysteem, het HI-SCR-systeem met passieve regeneratie van de roetfilter. HI-SCR is het enige emissiereductiesysteem dat het verbrandingsproces niet verandert, omdat het alleen verse lucht in de motor stuurt in plaats van de uitlaatgassen te recycleren.
 
Middelzware vrachtwagens worden hoofdzakelijk gebruikt voor stedelijk distributieverkeer en door gemeentediensten. Daarom heeft Iveco van een verbetering van de prestaties en een verlaging van het brandstofverbruik de allerhoogste prioriteit gemaakt. De Eurocargo is verkrijgbaar met acht verschillende motoren, waaronder twee Tector 5 viercilindermotoren van 160 en 190 pk, die speciaal ontworpen werden voor binnenstedelijk vervoer.
 
Dankzij de nieuwe turbocompressor, die gekenmerkt wordt door verhoogde compressie- en koppelwaarden onder de 1.200 t/min, reageert de Eurocargo zowel bij het wegrijden als tijdens het optrekken dynamischer op het gaspedaal en daalt het verbruik met maar liefst 8%.
 
Twee systemen zorgen voor een bijkomende verlaging van het brandstofverbruik buiten de stad en tijdens lange ritten: EcoSwitch, waardoor zo lang mogelijk in een zo hoog mogelijke versnelling gereden wordt, en EcoRoll (beschikbaar op de transmissies met 12 versnellingen), dat de inertie van het voertuig benut op hellingen.
 
Ook veiligheid ligt de nieuwe Eurocargo na aan het hart: naast de in het stuur geïntegreerde airbag en de bedieningselementen op het stuurwiel, beschikt het voertuig voortaan over alle mogelijke bestuurdersassistentiesystemen, zoals de rijstrookassistent (LDWS), het geavanceerde noodremsysteem (AEBS) en adaptieve cruisecontrol (ACC). Led-dagrijlichten (DRL) behoren tot de standaarduitrusting, wat de zichtbaarheid en de verkeersveiligheid ten goede komt. Xenonkoplampen zijn als optie verkrijgbaar.
De Eurocargo werd niet alleen voorzien van een reeks nieuwe functies, ook zijn design werd volledig opnieuw uitgedacht en ligt in de lijn van de nieuwe stijl die door de Daily geïntroduceerd werd: de zijbeschermers werden opnieuw vormgegeven en het radiatorrooster kreeg een brede glimlach onder het merklogo.
De reclamecampagne die de lancering van de nieuwe Eurocargo vergezelt, met de slogan "De vrachtwagen waarvan de stad houdt", benadrukt de binnenstedelijke kwaliteiten van het voertuig. Hij beweegt zich met een verbazingwekkende behendigheid door de stad, een stad die leeft naar het ritme van elk van zijn inwoners.
 
"De nieuwe Eurocargo," zegt Pierre Lahutte," is de ideale partner voor binnenstedelijk vervoer. Hij respecteert zowel de mens als het milieu; hij kreeg een nieuw design en werd uitgerust met belangrijke nieuwe voorzieningen op het vlak van veiligheid en functionaliteit; hij verbruikt minder brandstof en stoot daardoor minder CO2 uit. Bovendien werden het motorkoppel en het comfort van de bestuurder verbeterd en bleef zijn uitzonderlijke wendbaarheid behouden. Onze nieuwe leuze 'Iveco. Uw partner voor duurzaam transport' positioneert ons als een van de milieuvriendelijkste vrachtwagenfabrikanten in Europa en wereldwijd. Met de nieuwe Eurocargo bevestigt Iveco eens te meer zijn engagement voor een duurzaam transport".