Daily is International Van of the Year 2015


De nieuwe Iveco Daily is dinsdagavond uitgeroepen tot International Van-of-the-Year 2015. Hij won voor de nieuwe Mercedes-Benz Vito en Ford Transit 2ton, in het meest drukbevochten jaar ooit in de geschiedenis van de awardverkiezing.

Iveco New Daily test drive Saint Vincent-Ivrea
In 2014 werden er maar liefst twaalf nieuwe bestelauto’s geïntroduceerd. Dat was zo veel dat de jury zich genoodzaakt zag een selectie van vijf auto’s te maken. Uit die eindselectie werd uiteindelijk door de 23 juryleden het meest gestemd op de derde generatie Daily. Hij won met 17 punten voorsprong op de Mercedes-Benz Vito, met als derde de Ford Transit 2ton. De Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroën Jumper en Renault Trafic / Opel Vivaro vulden de laatste plaatsen.

Jarlath Sweeney, juryvoorzitter van de IVOTY jury, zei bij de uitreiking. “De felicitaties gaan helemaal terecht naar Iveco, voor het ontwerpen en produceren van een excellente nieuwe generatie Daily, die bestaat uit gesloten bestelauto’s en chassis cabines met een ruime keuze aan aandrijflijnen met diesel, CNG, elektrische aandrijving en vanaf volgend jaar zelfs met twee 4×4 versies. Iveco won deze award ook al in 2000, en het is nu net zo verdiend als toen.”

Pierre Lahutte, brand president van Iveco nam de trofee dankbaar in ontvangst tijdens een gala-avond voorafgaand aan de donderdag van start gaande IAA. “We zijn ongelooflijk blij dat de nieuwe Daily deze prestigieuze prijs heeft gewonnen. Deze bestelauto betekent een grote stap voorwaarts in betere TCO, meer comfort, beter rijgedrag, productiviteit en duurzaamheid. We dragen deze award op aan onze klanten die elke dag vertrouwen op de betrouwbare werkpartner die de Daily is.”